Strax efter att pappa sköt sig blev jag troende.

Fram till den dagen hade jag varit en riktig bråkstake. Busringde och tvingade småungar att bada nakna i lerpölar. Vid ett flertal tillfällen höll jag på att slå ihjäl min kumpan, hon jag oftast umgicks med under mina busstreck. Det var hon som blev troende först. Det här var en vårdag när hon kom och berättade för mig att hon hade blivit “frälst”. En sak som är bra med att vara totalt förvildad är att man ständigt är beredd på att testa nya saker och uppleva nya äventyr.l Så och denna dag. Hon hade blivit frälst och även om jag inte hade en aning om vad detta innebar så insåg jag omedelbart att; “DET – ska jag bli” Hon tig med sig mig till ett hyreshusområde i stadens utkanter den del av stan som på den tiden räknades som ett av stadens slumområden. Där i ett av höghusen bodde ett gammalt par som tillhörde Frälsningsarmén. Jag vet inte hur min kompis hade lyckats lära känna detta par men jag gjorde processen kort; hälsade och förklarade att jag ville bli frälst.

Jag fick läsa ett stycke ur Bibeln under tiden som kvinnan höll en hand på mitt huvud och bad för mig. Då skedde miraklet. Där och då blev jag född på nytt. Det låter jättekonstigt förstår jag men vad det innebär är att man får en ny ande. Man blir som ny på insidan. Jag blev omedelbart en ny människa. Jag såg världen för förta gången och i mitt hjärta hörde jag hur änglarna sjöng; “Välsigne vare han som kommer i Herrens namn, Hosianna i höjden”

En bibel hade jag hemma för såna hade Gideoniterna delat ut i skolan så den gick jag hem och läste. Jag var salig – verkligen. Inte långt därefter kom en av mina klasskompisar hem till mig, en mycket elak och bitter människa. Idag skulle jag nog ha gått omvägar om den där ocharmiga bitterfittan. Hursomhelst kom hon hem till mig där jag satt med min bibel. När hon kom in i mitt rum tittade jag glädjestrålande på henne och utbrast: “Jag har blivit frälst” – Du har blivit fnoskig! var bitterfittans respons. “Åh fan!” sa jag och med ett brak rasade jag ner på jorden igen. Så går det när man ska imponera på häxor och elakingar.